O mnie


wtorek, 12 sierpnia 2014

Ciasto idealnie wazone

Hej . Dzis robilam ciasto idealnie wazone . Przepis znalazlam  u Ewy Wachowicz. Chodzi o to zeby waga skladnikow sie zgadzala. Wzielam 6 jajek ktore wazyly 360g i wtedy musialam odwazyc 360 gram maki masla i cukru . Oczywiscie mala lyzeczka proszku do pieczenia . Do dekoracji uzylam sliwek jednak powinny wystawac z ciasta a opadly na dno podczas pieczenia. Ciasto smakuje dobrze ale jednak jak zjem kilka kawalkow to moze zemdlic bo za duzo cukru. Jest delikatne.Ciasto rowniez posypalam cukrem pudrem ;);)

















5 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie, też się zastanawiałam, czy nie skorzystać z tego przepisu :)

    make-it-to-the-top.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam ważonego ciasta, ale Twoje wyszło świetnie. Co powiesz na wzajemną obserwację? :)
    http://crafty-zone.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smakowicie :)

    Zapraszam na nowy post :)
    http://greentea83.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Translate